Hindistan ve Pakistan arasındaki çatışmalar, sivil havacılığı olumsuz etkiledi




Hint-Pakistan Çatışması Sivil Havacılığı Olumsuz Etkiliyor

Hint-Pakistan Çatışması Sivil Havacılığı Olumsuz Etkiliyor

Hint-Pakistan çatışması, 22 Nisan’da Cammu Keşmir’deki saldırıyla başladı ve 6 Mayıs’ta Pakistan’ın çeşitli bölgelerine füze fırlatmasıyla tırmandı. Bu çatışma, bölgeye yapılan uçuşları aksatarak ve güzergahı kullananların uçuş sürelerini uzatarak sivil havacılığı olumsuz etkiliyor.

22 Nisan’da Cammu Keşmir’in Pahalgam bölgesinde gerçekleşen saldırıda 26 kişi hayatını kaybetmiş, bu saldırıdan Pakistan hükümetini sorumlu tutan Hindistan, gerilimi tırmandırdı.

Pakistan’ın 24 Nisan’da Hindistan uçaklarına hava sahasını kapatmasının ardından Hindistan da kendi hava sahasında Pakistan’a ait uçuşları yasakladı.

Diğer taraftan, “Flight Radar 24” internet sitesinin verilerine göre, Hindistan’ın Pakistan’daki bazı bölgelere düzenlediği füze saldırısından sonra birçok uçuş iptal edildi. Örneğin, Hindistan’dan 7 Mayıs’ta havalanması planlanan 430 uçuş iptal edilirken, aynı gün Pakistan’dan kalkması beklenen uçuk seferlerinin de yüzde 17’si düzenlenmedi.

Hindistan merkezli Air India, mayıs sonuna kadar alınmış biletlerin parasını iade etme teklifi sunarken, SpiceJet Airlines şirketi de Cammu Keşmir bölgesindeki havalimanlarına uçuşların 10 Mayıs’a kadar askıya alındığını bildirdi.

Pakistan Sivil Havacılık Otoritesi ise üç havaalanındaki uçuş operasyonlarına ara verdiğini duyurdu.

Uzayan Uçuş Süreleri

“Flight Radar 24” sitesine göre, iptal edilen uçuşlar ve hava sahalarının kapanması, uluslararası seferlerde farklı rotalar kullanılmasına neden oldu ve uçuş sürelerini uzattı. Air India’nın Kuzey Amerika ve Orta Asya’ya uçuşları, Pakistan hava sahasını kullanamadığı için farklı rotalar izlemek zorunda kaldı ve uçuş süreleri uzadı.

Öte yandan, Hindistan çıkışlı olmayan bazı uçuşlar da Pakistan rotasını kullanmayı bıraktı. Örneğin, British Airways, Air France ve Swiss International Airlines gibi hava yolu firmaları, Pakistan hava sahasını artık kullanmıyor.

İptal edilen uçuşlar ve uzayan seferler, yakıt harcamalarını artırarak havayolu firmalarının maliyetlerini yükseltiyor ve milyonlarca dolar zarara neden olabileceği öngörülüyor.


Related Posts

Şırnaklı Agit’ten 3 gündür haber yok

Şırnak’ta yaşayan 27 yaşındaki Agit’ten üç gündür haber alınamıyor.

Prof. Dr. Celal Şengör’ün iki yıla kadar hapsi istendi!

Prof. Dr. Celal Şengör hakkında iddianame hazırlanarak iki yıla kadar hapsi istendi.

İsrail’den Gazze’ye harekat: Kalıcı işgal için saldırı başlattı

İsrail ordusu, güvenlik kabinesinin onayladığı “Gazze’deki işgali genişletip kalıcı hale getirme” planını uygulamaya başladığını açıkladı.

Devletin valisi, partinin neferi gibi: Hulusi Akar’ı AKP’lilerle birlikte uğurladı

Elazığ Valisi Numan Hatipoğlu, AKP’li Hulusi Akar’ı partililerle birlikte uğurlayarak bir kez daha tarafsızlık ilkesini hiçe saydı. Hatipoğlu’nun iktidarla iç içe görüntüleri tepki topluyor.

Bir dağcı daha Everest zirvesi yakınlarında ölü bulundu

Bir dağcı daha Everest zirvesi yakınlarında ölü bulundu

Trump Suriye kararının perde arkasını anlattı: İsrail’e fikrini sormadım

ABD Başkanı Donald Trump, Orta Doğu turu sonrasında gazetecilere yaptığı açıklamada Suriye politikalarına ilişkin önemli ifadeler kullandı. Başkan Trump, “Suriye’deki yaptırımların kaldırılması konusunda İsrail’in görüşünü almadık” diye konuştu.