Hatay’da Kuduz Vakası: Özerli Mahallesi ‘Kuduz Risk Bölgesi’ İlan Edildi

Hatay’ın Dörtyol İlçesinde Kuduz Vakası: Özerli Mahallesi ‘Kuduz Risk Bölgesi’ İlan Edildi

Dörtyol ilçesinde bulunan bir fabrikada beslenen sahipli köpek ile sokak köpeği arasında yaşanan boğuşma sonucunda sahipli köpek 2 gün sonra hayatını kaybetti. Yapılan incelemelerde kuduz vakasına rastlanması üzerine Özerli Mahallesi ‘Kuduz Risk Bölgesi’ ilan edildi.

Özerli Mahallesi’nde meydana gelen olayda, bir fabrikada yaşayan sahipli köpek ile sokak köpeği arasında kavga çıktı. Kavga sonrası 2 gün sonra sahipli köpek öldü. Durumun ciddiyeti üzerine harekete geçen İlçe Tarım ve Orman Müdürlüğü ekipleri hayvanın numunesini Adana’ya gönderdi. Yapılan testler sonucunda köpekte kuduz tespit edildi. Bunun üzerine bölge ‘Kuduz Risk Bölgesi’ ilan edildi. Bölgede bulunan sokak hayvanları aşılandı, uyarıcı levhalar yerleştirildi ve hayvan giriş-çıkışları yasaklandı.

Özerli Mahalle Muhtarı Ali Kaya, yaşanan olayın ardından alınan önlemler hakkında vatandaşları bilgilendirdi. Kaya, mahallelerindeki bekçi köpeğinin kuduz vakasıyla ilgili yaşanan olayı anlattı ve vatandaşları sakin olmaya davet etti. İlçe Tarım Müdürlüğü ekiplerinin durumu kontrol altına aldığını belirten Kaya, mahallelerinde başka bir kuduz vakası tespit edilmediğini ve halkın endişelenmemesi gerektiğini söyledi. Tedbir amaçlı olarak sokak hayvanlarına temas etmekten kaçınılmasını tavsiye eden Kaya, tüm kedi ve köpeklere aşılama yapıldığını da belirtti.

Hesap Aç, 1.000 TL Kazan. BYBIT TR’ye Şimdi Üye Ol. Reklamdır
Kaynak: İhlas Haber Ajansı / 3.Sayfa

Related Posts

Yumurtalık Rezervi Kaç Olmalı?

Yumurtalık Rezervinde Azalma Genç Kadınlarda da Artıyor! Uzmanlar, genç yaşlarda da yumurtalık rezerv düşüşünün görüldüğü uyarısında bulundu.

Uzmanlar sıcak havalarda serinlemek için tercih edilmesi gereken içecekleri açıkladı

Sıcak havalarda serinlemek için tercih edilen soğuk kahve, bubble tea, milkshake ve limonata gibi içecekler, içerdikleri yüksek şeker nedeniyle enerji alımının artmasına yol açabiliyor. İstanbul Atlas Üniversitesi Sağlık Bilimleri Fakültesi Beslenme ve Diyetetik Bölümü Araştırma Görevlisi Pınar Ece Karakaş, sıcak havalarda yeterli miktarda su tüketimine özen gösterilmesi gerektiğini vurgulayarak içecek seçerken besin etiketinin okunmasını ve tercih yaparken içeriğe dikkat edilmesi gerektiğini söyledi. Soğuk kahve tüketilirken şeker ve şurup içermeyenlerin tercih edilmesini öneren Karakaş, “Ayran, sade kefir, sade maden suları, şekersiz ev yapımı limonatalar tercih edilebilecek sağlıklı alternatiflerdendir” dedi.

Yattığınız yerde postürünüz çökmesin! Bozukluk uykuda başlıyor, düzeltmek kolay

Gece uyurken aldığınız pozisyon bütün duruşunuzu etkiler. Eğer çökmeye veya kamburlaşmaya meyilliyseniz basit değişiklikler daha iyi hizalanmayı destekleyebilir ve zamanla biriken gerginliği hafifletmeye yardımcı olabilir. Peki yanlış alınan yatış pozisyonları ve gün içinde yapılan duruş bozuklukları nelerdir?

İğne, Hap ve Umut: Alzheimer’a karşı son cephe

Alzheimer’da erken tanı hastalığın hızını yavaşlatabiliyor ama her hastaya uygun bir tedavi yok. Bazı ilaçlar belirtileri baskılıyor, bazıları sadece umut vadediyor. Kolinesteraz inhibitörleri, memantin Lecanemab. İsimleri yabancı ancak binlerce aile için tanıdık. Bu ilaçlar ilerlemeyi durduramıyor sadece zamana karşı direniyor.

Uzmanlardan bayram uyarısı: Etin yanında sebze tüketin

Karadeniz Teknik Üniversitesi (KTÜ) Beslenme ve Diyetetik Bölümü Öğretim Üyesi Doç. Dr. Nazlı Nur Aslan Çin, bayramda kesilen kurban etinin bir süre bekletildikten sonra yanında sebze ağırlıklı besinlerle tüketilmesini tavsiye etti. Çin, “Kestiğimiz kurban etini, 12-24 saat aralığında buzdolabında dinlendirmemiz gerekiyor. Kurban eti ile kavurma yapacaksak; doymuş yağ eklemeden, etin kendi yağı ile kısık ateşte ve az miktarda tuz ile pişirmemiz yeterli olacaktır” dedi.

Uzmandan uyarı: Hamilelikte çiğ ya da az pişmiş et uyarısı

Kadın Hastalıkları ve Doğum Uzmanı Op. Dr. Hakan Bilgesoy, çiğ veya az pişmiş et tüketiminin gebelikte ciddi sağlık sorunlarına yol açabileceğini belirterek, “Toksoplazma gibi parazitler düşük ya da erken doğuma neden olabilir” uyarısında bulundu.